Mijn favorieten

Terug naar de resultaten
Lauriergracht 108 Iii* in Amsterdam 1016 RP

Lauriergracht 108 III*

1016 RP Amsterdam
Vraagprijs € 795.000,- k.k.
Te koop

Omschrijving

In het hart van het bruisende centrum, nagenoeg op de hoek met de Tweede Laurierdwarsstraat en met uitzicht op o.a. de Lauriergracht en de Westertoren, ligt dit dubbele bovenhuis met sfeervolle karakteristieke uitstraling en een woonoppervlakte van 132 m2.

Het appartementsrecht is op EIGEN GROND gelegen. 

Dit appartement valt binnen het kwaliteitsniveau van de...
Lees meer

Kenmerken

Soort object Appartement Woonoppervlakte 132 m² Aantal kamers 4
Lees meer

Omschrijving

In het hart van het bruisende centrum, nagenoeg op de hoek met de Tweede Laurierdwarsstraat en met uitzicht op o.a. de Lauriergracht en de Westertoren, ligt dit dubbele bovenhuis met sfeervolle karakteristieke uitstraling en een woonoppervlakte van 132 m2.

Het appartementsrecht is op EIGEN GROND gelegen. 

Dit appartement valt binnen het kwaliteitsniveau van de "opknapper".  
Om van deze woning op toplocatie je eigen unieke droomhuis te maken, steek je graag je handen uit de mouwen! 

OMGEVING: 
Dit appartement bevindt zich in de charmante Jordaan, nabij een diversiteit aan talloze café's, restaurants, pop-up stores en natuurlijk de gezellige NEGEN straatjes.  
De Linden- en de Noordermarkt zijn niet ver van de woning gelegen, het openbaar vervoer is goed geregeld middels diverse bus- en tramlijnen die o.a. op de Rozengracht, voor het Magna Plaza of in de Marnixstraat stoppen, het Centraal Station bevindt op fietsafstand.

Het Vondelpark en het Westerpark zijn eveneens op fietsafstand van de woning gelegen. 

De uitvalswegen zijn op veel verschillende manieren snel en eenvoudig te bereiken. 
 
INDELING: 
Gezamenlijk trappenhuis, entree in de toekomst mogelijk naar het appartement op de derde verdieping, berging, woonkamer aan de voorzijde, tussenkamer, toiletruimte, douchegelegenheid, woonkeuken aan de achterzijde. 
Vierde verdieping: hal/overloop, slaapkamer aan de voorzijde, slaapkamer aan de achterzijde. 
 
Woonkamer en Keuken: 
De woonkamer, thans aan de voorzijde van het pand gelegen, is voorzien van drie kunststof draai-kiep ramen met dubbele beglazing die uitkijken over het water van de Lauriergracht.  
 
Plafonds voorzien van originele ornamenten zijn nog aanwezig.  
Op de grond bevinden zich houten vloerdelen.  
De woonkamer is voorzien van twee praktische inbouwkasten. 
 
Tussen de woonkamer en de achter gelegen woonkeuken met schouw en originele gipsen plafonds, bevindt zich een ruimte van circa 6,5 m2.  
Aan de achterzijde van deze verdieping bevinden zich eveneens drie grote ramen.  
Vanaf de achterzijde van het pand is er uitzicht op de Westertoren. 
 
Badkamer & Toiletruimte: 
De eenvoudige badkamer en separate toiletruimte bevinden zich op de derde verdieping. 
 
Bovenste verdieping: 
Op de bovenste verdieping bevinden zich twee slaapkamers, een overloop en een extra hal. 
De nieuwe eigenaar is bevoegd om, zonder een daartoe strekkend besluit van de vergadering van de VvE en na afgifte en onherroepelijk worden van de daarvoor benodigde gemeentelijke vergunningen, de zolderkamers om te zetten naar woonruimte en om dakkapellen en of Velux ramen aan te brengen in de zijdaken van de zolderverdieping.  

Met in acht neming van bovenstaande is het voor een nieuwe eigenaar na verkrijgen van een benodigde gemeentelijke vergunning, tevens mogelijk een aan de achterzijde van het pand gelegen inpandige dakterras te realiseren. 
 
Grondsoort: 
Volle eigendom. 
 
Parkeren: 
Bewoners komen in aanmerking voor een parkeervergunning. 
Voor wachttijden en overige informatie verwijzen wij u door naar de website van de Gemeente Amsterdam. 
 
Roerende zaken: 
Zie bijgevoegde Lijst van Zaken. 

Energielabel: 
De woning beschikt over een energielabel D en een energie index 1,86. 
 
Buitenruimte: 
Conform de splitsingsakte heeft de toekomstige eigenaar van het appartementsrecht met indexnummer 8 toestemming van de VvE om op het dak van het gebouw aan de achterzijde een inpandig dakterras te realiseren. Aanleg, onderhoud, reparatie en vernieuwing van een dakterras dienen te geschieden conform de eisen en met toestemming van de Bouw- en Woningdienst en Grondzaken van Stadsdeel Centrum van de gemeente Amsterdam.  
 
Vereniging van Eigenaars: 
De VvE dient te worden opgestart en de servicekosten zijn nader te bepalen. 
 
Oplevering, koopakte en bijzonderheden: 
Oplevering vindt plaats in overleg.  
In de koopakte zal een asbest clausule, een niet-bewonersclausule en een oudersdomsclausule worden opgenomen. 

De akte van splitsing zal na de verkoop definitief worden gemaakt.  
Beoogde wijziging van splitsing is als volgt: 
- Samenvoegen van de appartementsrechten A5, A5, A6 tot één appartementsrecht met indexnummer 8; 
- De toevoeging aan het nieuw te vormen appartementsrecht met indexnummer 8 van een gedeelte van het gemeenschappelijk portaal op de tweede verdieping, van het gemeenschappelijk trappenhuis gelegen tussen de tweede en de zolderverdieping ( te plaatsen nadat de huurder op de 2e is vertrokken ), van het gemeenschappelijk portaal en de gemeenschappelijke ruimte op de zolderverdieping alsmede van het dakplat (daaronder mede begrepen schuine dakvlakken en goten) op het dak van het gebouw; 
- Het gebouw zal na de wijzingen de volgende appartementsrechten omvatten: A1, A2, A7 en A8. 
- Appartementsrecht A8 omvat het volgende; een appartementsrecht, rechtgevende op het uitsluitend gebruik van de woning, gelegen op de derde verdieping van het gebouw, met zolderkamers op de zolderverdieping, een dakplat (daaronder mede begrepen schuine dakvlakken en goten) op het dak van het gebouw alsmede een afzonderlijke entree op de tweede verdieping, plaatselijk bekend Lauriergracht 108-3 te 1016 RP Amsterdam, kadastraal bekend Gemeente Amsterdam, sectie E, comp;exaanduiding 9987, indexnummer 8 (voorheen A-4, A-5 en A-6), hierna ook te noemen: 'Appartementsrecht A-8'. Aandeel in de gemeenschap is als volgt: 2/5de aandeel.  
 
Koper dient na het bereiken van de mondelinge overeenkomst binnen 2 werkdagen een notaris aan te wijzen gevestigd in Amsterdam of Amstelveen. Het koopcontract dat zal worden gehanteerd is het model Ring Amsterdam. 
De keuze van de notaris is aan koper. Indien koper binnen deze 2 werkdagen geen notaris heeft aangewezen heeft verkoper het recht deze aan te wijzen. 
 
Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakten zijn indicatief. Koper heeft zijn eigen onderzoek plicht naar alle zaken die voor hem of haar van belang zijn. Met betrekking tot deze woning is de makelaar adviseur van verkoper.  
Wij adviseren u een deskundige (NVM-)makelaar in te schakelen die u begeleidt bij het aankoopproces. Indien u specifieke wensen heeft omtrent de woning, adviseren wij u deze tijdig kenbaar te maken aan uw aankopend makelaar en hiernaar zelfstandig onderzoek te (laten) doen. Indien u geen deskundige vertegenwoordiger inschakelt, acht u zich volgens de wet deskundige genoeg om alle zaken die van belang zijn te kunnen overzien.

 

Overdracht Status Beschikbaar Vraagprijs € 795.000,- kosten koper Aanvaarding In overleg Bouwvorm Soort object Appartement Soort appartement bovenwoning Subtype woning Etagewoning permanent Bouwperiode -1906 Bouwvorm Bestaande bouw Ligging Aan water, in centrum en vrij uitzicht Indeling Woonoppervlakte 132 m² Inhoud 496 m³ Aantal kamers 4 Aantal slaapkamers 2 Aantal woonlagen 2 woonlagen Gelegen op 3e woonlaag Energie Energieklasse D Energieindex 1.86 Energie einddatum 22-08-2027 Isolatie Gedeeltelijk dubbel glas Warmwater Geiser huur Verwarming Gaskachels Buitenruimte Tuin Geen tuin Parkeergelegenheid Parkeerfaciliteiten Openbaar parkeren, betaald parkeren en parkeervergunningen Dak Soort dak Mansarde dak Overig Permanente bewoning Ja Bijzonderheden Kluswoning Onderhoud binnen Redelijk Onderhoud buiten Goed Huidig gebruik Woonruimte Huidige bestemming Woonruimte Voorzieningen Voorzieningen Dakraam Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie E Perceelnummer 9987 Index A4 Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie E Perceelnummer 9987 Index A5 Eigendomssituatie Volle eigendom Kadastrale gegevens Gemeente Amsterdam Sectie E Perceelnummer 9987 Index A6 Eigendomssituatie Volle eigendom
Route van naar Lauriergracht 108 III*, 1016 RP Amsterdam

CBS Statistieken

Tabel Grafieken
2015 2016

Contact

Gebruik het onderstaande formulier om contact met ons op te nemen.
Persoonsgegevens
Adresgegevens
Contactgegevens
Opmerkingen
Privacy
Ik ga akkoord met de privacyverklaring

Brochure

Bedankt voor uw interesse. U ontvangt de brochure per email.

Contact

Bedankt voor uw reactie. We zullen zo spoedig mogelijk contact met u opnemen.